Ahududulu-limonlu kek

MALZEMELER
3.5 corbakasigi (margarin veya tereyag)
2 corbakasigi pudra sekeri
3/4 su bardagi yagsiz sut
1.5 corbakasigi tozseker
2.5 corbakasigi un
225 gr ahududu
pudra sekeri
2 yumurta
2 limon

HAZIRLANISI
Alti tane sufle kabini hafifce yaglayin. Ahududulari ve pudra sekerini pure haline getirip, kaplara esit miktarda paylastirin. Bir kapta 3.5 corbakasigi margarini eritin. Uzerine unu ve sutu ekleyip, karistirmaya devam ederek kaynatin. Bir dakika sonra atesten alin ve sogumaya birakin. Diger bir kapta yumurtalarin sarilarini cirpin rendelenmis limon kabugu, tozseker ve 3 corbakasigi limon suyunu ekleyin. Yumurtalarin akini iyice cirptiktan sonra, onceden hazirladiginiz iki karisimla beraber, ahududu pureli kaplarin icine dokun. 190 dereceye ayarladiginiz firinda yaklasik 18-20 dakika pisirdikten sonra, ustune pudra sekeri serpin. Sicak sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz