Alluciye
MALZEMELER
Kemikli ve biraz yagli kuzu veya koyun eti
250 gram koftelik kiyma
250 gram yesil soganin yesil kismi
1 demet maydanoz
yarim kilo yesil eksi erik
biraz tuz
1 su bardagi sivi yag
HAZIRLANISI
Oncelikle erikleri su ile yumusayana dek pisirin. Pistikten sonra bir suzgece dokun ve ezerek cekirdeklerini ayiklayin.diger taraftan kemikli eti sivi yagda biraz kavurduktan sonra uzerine etin uzerini ortecek kadar sicak su ekleyerek etler yumusayana kadar pisirin.(duduklu tencerede de pisirebilirsiniz) Bu arada kiymaya az tuz ekleyerek iyice yogurun ve kucuk yuvarlak kofteler yapin.Bu kofteleri ayri bir yerde sivi yagda biraz kavurun. Etler pisince icine kofteleri, erikleri, dogranmis yesil soganlari ve biraz tuz atin ve yarim saat, once hizli daha sonra kaynamaya baslayinca da kisik atesde 15-20 dakika pisirin. Pistikten sonra dogranmis maydanozu atip servis yapin.
Not : Bu yemek Mardin ilimize aittir, alluciyenin anlami erik yemegi demektir ve bu yemek pilavla birlikte yenilir.
Afiyet Olsun!