Ananasli tavuk

MALZEMELER
1 adet orta boy tavuk
4 yemek kasigi aycicek yag
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi (konserve) ananas suyu
2 yemek kasigi sari uzum
2 yemek kasigi rom
2 adet domates
1 adet portakal
1 yemek kasigi tereyag
kirmizi biber
tuz

HAZIRLANISI
Tavugu iri parcalara bolun, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz icerisinde 60 dakika kadar bekletin. Biraz yag kizdirin ve tavuk parcalarini hafifce kizartin. Uzum, rom,dogranmis domatesler, tuz ve kirmizi biberi ilave edip karistirin. Tencerenin kapagini kapali tutarak, 15-20 dakika kadar hafif ates uzerinde pisirin. Tavuk piserken diger tarafta kup kup dogradiginiz ananas parcalarini galeta ununa batirip tereyaginda kizartin. Buyuk bir tabaga safranli pilav koyup, yayin. Uzerine pismis tavuk parcalarini dizip, sosu dokun. Ananas ve portakal dilimleri ile susleyip servis yapin

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz