Arnavut cigeri
MALZEMELER
2 bas sogan
1 koyun karacigeri
1/2 su baradagi un
1/2 demet maydanoz
1.5 corba kasigi kirmizi biber
1 bardak zeytinyag (ya da misirozu yag)
tuz

HAZIRLANISI
Karacigerin ince zarini soyun, sinirli kisimlarini cikarin. Daha sonra karacigeri bir tahta uzerine koyup, findik iriliginde parcalar dograyin. Bu parcalari buyuk bir kabin icine koyun ve uzerine bir kasik kirmizi biber serpip iyice karistirin. 30 dakika kadar dinlendirip, ciger parcalarini once bol una bulayin ardindan uzerindeki fazla unun dokulmesi icin silkeleyin ve icinde bir bardak zeytinyagi kizdirdiginiz tavanin icine birer avuc birer avuc atin. Karistirarak yaklasik bir dakika pisirdikten sonra delikli kepce yardimiyla yagini suzup, servis tabagina alin. Cigerin pisiridikten sonra uzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yagin dortte birini alin, uzerine yarim corba kasigi kirmizibiber koyun. Ateste iyice karistirdiktan sonra, biberli yagi cigerin uzerine gezdirip, dokun. Bu arada, ince ince dograyip, tuzla ovdugunuz soganin suyunu suzun. Sonra, temizleyip ince kiydiginiz maydanoz ve sogani karistirarak piyaz yapin ve bu piyazi servis tabaginin kenarina koyup, cigerle birlikte servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz