Avci boregi
MALZEMELER
1/2 kg sut
750 gr kiyma
kirmizi biber
3 adet yumurta
kabin aldigi kadar un
1 yemek kasigi sivi yag
1 bas rendelenmis sogan
tuz, karabiber

HAZIRLANISI
Kiymayi soganla kavurup, sogutun. Geri kalan malzemeyi karistirip, boza kivaminda bir hamur hazirlayin. Teflon tavaya biraz yag surun, hazirladiginiz hamuru, kucuk bir kahve fincani ile tavaya dokup, bir tarafi kizardiktan sonra alip, parca parca kizartin. Bu parcalarin her birinin icine kavurup soguttugunuz kiymadan bir miktar koyup, sigara boregi gibi sarin, yumurtanin beyazi ile yapisirin . Kizarttiginiz tarafin ice gelmesine ozen gosterin. Tum hamuru bu sekilde hazirlandiktan sonra buzdolabina kaldirin. Daha sonra uc adet yumurtayi cirpip hazirlayin, borekleri once galeta ununa, sonra yumurtaya bulayip, bol yagda kizartin, sicak olarak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz