Ayvali pilav
MALZEMELER
4 kisilik
400 gr dana eti
400 gr pirinc
100 gr sivi yag
2 adet kurusogan
1 adet ayva
400 gr havuc
1 tatli kasigi kimyon
tuz
HAZIRLANISI
Havucu soyun ve halka halka dograyin. Sivi yagi bir tencerede kizdirdiktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu cekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuc yumusamaya baslayinca 3 su bardagi sicak su ekleyin. Tuz ve kimyon ilave edin. Ayvayi soyup dorde boldukten sonra cekirdeklerini cikarin, etlere ilave edip yaklasik 12 dakika haslayin. Sonra ayvalari tencereden alin pirinci ilave edin. Agzini kapatin ve pirinc suyunu cekinceye kadar pisirin. Pilavin altini kapatin, ayvalari ekleyin ve agzi kapali olarak 30 dakika dinlendirin.
Afiyet Olsun!