Bahcivan sandali

MALZEMELER
1 kg. patlican
1 adet havuc
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gr. sotelik dogranmis tavuk eti
Yarim demet dereotu ve maydanoz
Tuz
Kekik
pul biber
karabiber
1 kase sarimsakli yogurt veya 100 gr. kasar peyniri rendesi
kizartmak icin ay cicek yagi
2 corba kasigi margarin
1 corba kasigi domates salcasi

HAZIRLANISI
Patlicanlari alacali soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yikayin. Ay cicek yaginda onlu arkali kizartin. Bir tencerede 2 corba kasigi margarini eritin. Tavuk etlerini, kizdirdiginiz yagin icine atin renkleri donene kadar soteleyin. Kup kup dogranmis havuc, kabak, patates, ufak dogranmis sivri biber ve bezelyeyi ekleyin. Ateste 5 dakika soteleyin. Tencerenin kapagini kapatip, hic su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pisirin. Icine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup harmanlayin. Patlicanlari tepsiye alip, ortalarini acin ve hazirladiginiz icle doldurun. 1 kasik salcayi 1 bardak suyla ezin. Patlicanlarin oldugu tepsiye dokun. Uzerine aluminyum folyo kapatin. 200 derecelik firinda 20 dakika pisirin. Arzuya gore sarimsakli yogurt veya kasar peyniri rendesi ile servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz