Balik corbasi
MALZEMELER
1 kg' lik beyaz etli bir balik (*)
1/2 cay bardagi limon suyu
2 kahve fincani pirinc
1 adet kucuk kereviz
1 demet maydanoz
12 su bardagi su
4 adet patates
4 adet havuc
1 bas sogan
2 adet yumurta
tuz, karabiber
(*) levrek, sinarit, kirlangic, lipsos vs.

HAZIRLANISI
Baligi temizleyip, varsa pullarini ayiklayin. Solungaclari cikarin, icini iyice temizleyip bol suda yikayin. Baligi, ati duz, genis bir tencereye koyup, ustune rendelenmis soganla kiyilmis maydanoz, oniki su bardagi su, tuz ve karabiber koyun. Tencereyi orta derecedeki atese koyun. Baligi yumusayincaya kadar haslayip, suzdukten sonra bir kenara koyun. Rendelenmis havucu, ufak ufak dogranmis kerevizi, kup kup dogranmis patatesi ve pirinci baligi hasladiginiz suya katip, iyice kaynatin. Bu arada, haslanmis baligi, deri ve kilciklarindan temizleyip lokma buyuklugunde parcalara bolun.Tenceredeki sebze ve pirincler butunuyle dagilinca ince delikli bir suzgecten gecirip diger bir tencereye bosaltin ve tencereyi atese koyun. Icindeki su kaynamaya baslayinca balik parcalari da katip , 5 dakika daha kaynatin.Corbayi atesten alacaginiz sirada bir kasede yumurtalarla limon suyunu cirpip kopurtun. Daha sonra cirpmaya ara vermeden kaynar sebzeli sudan kasik kasik alip , terbiyenin icine katin. Kase doldugunda bu kez tenceredekileri hizli hizli karistirip, terbiyenin icine bosaltin ve balik corbasini atesten alip, karabiberini ilave edip servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz