Balik sarma

MALZEMELER
1 adet Lufer (Kuzu baligi, akya veya palamut da olur)
1 kucuk yogurt
1/2 su bardagi tatli salca
1 corba kasigi zeytinyagi
Tuz
karabiber
kekik
iki defne yapragi (yoksa feslegen yapragi)
Aluminyum folyo

HAZIRLANISI
Baligin icini temizleyin. Pullarini kaziyin, tum yuzgeclerini kesin. Yikayin ve suzun. Yogurt ile salcayi bir kapta iyice cirparak karistirirken icine yavas yavas zeytinyagi dokun. Istenilen olcude, tuz, karabiber ve kekigi bu karisimin icine ilave edin. Baligin hic bir yeri disarda kalmayacak sekilde paket yapabileceginiz Aluminyum folyoyu tezgaha serin. Folyo ustune Baligi koyacaginiz yere, yaptiginiz karisimdan kasikla koyun. Iki defne yapragini baligin karnina koyduktan sonra baligi yaydiginiz karisim ustune boylu boyuna yatirin. Karisimin geri kalanini da baligin ustune dokun ve hicbir yerinde bosluk kalmayacak sekilde sivayin. Daha sonra, baligi aluminyum folyo ile guzelce sarip paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, bosluk birakilmamasi, piserken buhar kacirmamasidir. Tepsiye koydugunuz baligi 220 derecede iyice kizdirilmis firinda, 10-15 dakika pisirin. Firindan cikardiginiz baligin folyosunu ustten keserek yarim acip (icindeki sosu dokulmesin) servis tabagina alin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz