Boza
MALZEMELER
42 bardak bulgur (*)
20 bardak su
2 corba kasigi tarcin
yarim bardak yogurt
yarim tatli kasigi kuru maya
2.5 corba kasigi seker
2 corba kasigi un
yarim corba kasigi vanilya
(*)Bulgur yerine dari, arpa, ya da bulgur-dari karisimi da kullanabilirsiniz.
HAZIRLANISI
Bulguru buyukce bir tencereye koyup 11 bardak su ile uzeri kapali olarak oda sicakliginda 1 gece dinlendirin. Kisik ateste 2 saat kadar pisirin.
Mutfak robotuna koyup cekin ve suzgecten gecirin. Karisimi buzdolabina koyun.
Suzgecin uzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kisik ateste 1 saat daha pisirin. Suzgecten gecirip buzdolabina koyun.
Unu kucuk bir tencereye koyup uzerine 2/3 bardak su koyun ve kisik ateste surekli karistirarak koyulasincaya kadar pisirin. Atesten cekip icine 2 corba kasigi seker koyup eriyinceye dek karistirin. Ilinca icine yogurt katin.
Mayayi 1/4 bardak ilik suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yogurt karisimina katin. Ilik ortamda 30 dakika bekletin.
Mayali karisimi ezilmis bulgura katip oda sicakliginda yaklasik 1-2 gun bekletin ve ara sira karistirin.
Vanilya ve kalan sekeri ekleyip seker iyice eriyinceye dek karistirin.
Tarcinla servis yapin
Afiyet Olsun!