Boza
MALZEMELER
42 bardak bulgur (*)
20 bardak su
2 corba kasigi tarcin
yarim bardak yogurt
yarim tatli kasigi kuru maya
2.5 corba kasigi seker
2 corba kasigi un
yarim corba kasigi vanilya

(*)Bulgur yerine dari, arpa, ya da bulgur-dari karisimi da kullanabilirsiniz.

HAZIRLANISI
Bulguru buyukce bir tencereye koyup 11 bardak su ile uzeri kapali olarak oda sicakliginda 1 gece dinlendirin. Kisik ateste 2 saat kadar pisirin. Mutfak robotuna koyup cekin ve suzgecten gecirin. Karisimi buzdolabina koyun. Suzgecin uzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kisik ateste 1 saat daha pisirin. Suzgecten gecirip buzdolabina koyun. Unu kucuk bir tencereye koyup uzerine 2/3 bardak su koyun ve kisik ateste surekli karistirarak koyulasincaya kadar pisirin. Atesten cekip icine 2 corba kasigi seker koyup eriyinceye dek karistirin. Ilinca icine yogurt katin. Mayayi 1/4 bardak ilik suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yogurt karisimina katin. Ilik ortamda 30 dakika bekletin. Mayali karisimi ezilmis bulgura katip oda sicakliginda yaklasik 1-2 gun bekletin ve ara sira karistirin. Vanilya ve kalan sekeri ekleyip seker iyice eriyinceye dek karistirin. Tarcinla servis yapin

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz