Bugu kebabi
MALZEMELER
1 kg koyun eti (but tarafindan)
yarim su bardagi un
3 corba kasigi margarin
2 iri domates (veya 1 corba kasigi domates salcasi)
2 kahve kasigi kekik
1 defne yapragi
300 gr arpacik sogani
1 kahve fincani su
2 kahve kasigi karabiber

HAZIRLANISI
Yarim bardak unu , bir kahve fincani suyla yogrurarak hamur haline getirin. Sonra orta boy bir guvece kusbasi kesilmis 1 kg koyun etini, zarlari soyulmus arpacik soganini, margarini, kabuklari soyulmus ve cekirdekleri cikarilip kucuk kucuk dogranmis domatesi (veya 3 corba kasigi suda eritilmis bir kasik domates salcasini) koyun. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karistirin. En uste defne yapragini koyun, sonra guvecin kapagini kapatin, uzerine de bir agirlik koyun. Onceden hazirladiginiz hamurla, guvec ve kapagi arasindaki aralikta, bugu cikaracak hicbir bosluk kalmayacak bicimde iyice sivayin. Guveci 15-20 dakika hafif ateste pisirdikten sonra ocagin altini acin, orta ateste 2-2.5 saat pisirin. Kapaginin kenarindaki hamurlari kesip temizleyin ve guveci servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz