Cafe De Paris

MALZEMELER
1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek
1 cay bardagi zeytinyagi
1 cay bardagi kirmizi sarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)
2-3 dis dovulmus sarmisak
1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri
tuz-karabiber

HAZIRLANISI
Strogonof veya biftekler zeytinyagi ve sarap karisiminda en az 6 saat bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi onu guzelce pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli pilav veya haslanmis sebze ile servis yapilir.
Not:Kirmizi et kullanilmayip tavuk kullanildigi takdirde sarap ve zeytinyagi kullanilmasina gerek yoktur. Tavugun gogus eti alinir ve cok az yag kullanilarak(tereyag veya zeytinyagi) harli ateste nar gibi olana kadar kizartilir. Daha sonra ayni islemler yapilarak yemek pisirilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz