Ciger tava
MALZEMELER
1/2 su bardagi un
1 koyun karacigeri
1 corba kasigi kekik
1 bardak zeytinyag (ya da misirozu yag)
tuz

HAZIRLANISI
Koyun karacigerinin zarlarini soyun. Daha sonra yarim parmak eninde uzun parcalar halinde dograyin. Bol suyla yikadiktan sonra buyuk delikli bir suzgece koyup, bekletin. Cigerlerin suyunu suzdukten sonra gazete kagidi uzerine doktugunuz un ile iyice karistirin ve iyice unlayin. Ardindan parcalari ikiser, ucer alin ve icinde kizgin yag bulunan tavaya alin. Cigerleri kuvvetli bir ateste bir dakika kadar kizartildiktan sonra fazla kurumadan kevgirle tavadan alin ve servis tabaklarina koyun. Butun cigerlerin kizartilmasi bittiginde tabagin uzerine tuz ve kekik serpistirip, sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz