Cop sis kebabi
MALZEMELER
250 gr sogan
1/2 kg domates
1/2 kg patlican
2 su bardagi et suyu
150 gr dolmalik biber
1 kg kusbasi koyun eti
2 corba kasigi margarin
8 corba kasigi zeytinyagi
12 adet tahta sis (ya da defne dali)
kekik
tuz

HAZIRLANISI
Patlicanlari alaca soyup, eninden ve boyundan dorde bolun. Aci sularinin cikmasi icin bol tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Dolmalik biberleri dorde bolup, cekirdeklerini cikarin. Soganlarin kabuklarini soyun. Bir domatesi daha sonra kullanmak uzere bir kenara ayrin, diger domatesleri, kaynar suya sokup cikardiktan sonra, kabuklarini soyup, cekirdeklerini cikarin ve kup kup dograyin. Dort corba kasigi zeytinyagi bir tavaya koyup kizdirin. Yag kizdiginda, tuzlu suyunu cikarip, kuruladiginiz patlicanlari tavanin icine atin ve karistirilarak nar gibi kizartin. Delikli bir kepceyle yagini suzup, tavadan alin. Ardindan, onceden yikayip, dorde boldugunuz dolmalik biberleri tavaya atin. Bir tencereye kusbasi et, sogan ve margarin koyup, orta hararetteki atese yerlestirin. Bir sure tahta kasikla karistirip, cevirdikten sonra domates ve tuz ilave edip, tencerenin kapagini ortun. Domates ve et suyunu cekinceye dek, arada bir karistirarak pisirin. Daha sonra dort corba kasigi zeytinyagi ve iki su bardagi ilik et suyunu dokun, tencerenin kapagini kapatip etler iyice yumusayincaya dek pisirin. Eter pistiginde tencereyi atesten alin, delikli bir kepceyle etleri cikarin. Soganlari cikarip atin. Sonra, tahta sislere sirasiyla bir et, bir patlican, bir biber seklinde dizin. Dizme isini tamamladiktan sonra, sisleri firin tepsisine yerlestirin. Uzerine kekik serptikten sonra, daha onceden bir kenara ayirdiginiz domatesi ince ve yuvarlak dilimler halinde kesip, sislerin uzerine yan yana yerlestirin. Tencerenin icinde kalan malzemeyi de tepsiye dokup, tepsiyi kizgin firina verin. 10-15 dakika kadar pisirdikten sonra bir servis tabagina alin ve tepsideki suyu da uzerlerine dokup, servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz