Dana Eskalop
MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haslama
1 adet sogan, rendelenmis
2 cay fincani tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 corba kasigi beyaz galeta unu
1 corba kasigi kiyilmis maydanoz
200 gr cig krema
25 gr tereyag
1 corba kasigi siviyag
1 cay fincan? beyaz sarap
25 gr un
sicak su
tuz, biber
HAZIRLANISI
Eskaloplari dovun. Jambon, bir soganinin rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayi karistirin. Gerekirse cok az sicak su ile yumusatin. Eskaloplari bir tahta uzerine yayin.Hazirladiginiz ici dorde bolup, eskaloplarin uzerine koyun. Her birini sarip, bir kurdan yardimiyla tutturun. Tereyag ve siviyagi bir tavada kizdirin. Eskaloplari hafif una bulayip yagda hafifce kizartin. Uzerlerine sicak et suyu, sarap ve krema ilave edip tencerenin kapagini kapatin. 45-50 dakika hafif ateste pisirin, kurdanlari cikarip servis yap?n.
Afiyet Olsun!