Deniz mahsulleri sufle

MALZEMELER
4 kisi icin
3 adet orta boy soyulmus patates
250 gr muhtelif balik filetosu
1 adet ince zar biciminde dogranmis dolmalik biber
1 kucuk sogan ince dogranmis
1/2 dis sarimsak
1 tutam karabiber
1/2 tatli kasigi tuz
az hindistan cevizi
1 corba kasigi margarin
2 kahve fincani rende gravyer
4 yumurtanin beyazi
4 yumurtanin sarisi
2 kahve fincani beyaz sarap

HAZIRLANISI
Baliklari kucuk zar biciminde dograyin. Kucuk bir tencereye yagi koyup kizdirin sogani ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup baliklari, biberi, tuzu ve beyaz sarabi ilave edin. Kapagini kapatip agir ateste 7-8 dakika pisirip atesten alin. Bir suzgece bosaltip suyunu tekrar tenceresine koyarak icinde cok az bir miktar kalincaya kadar kaynatarak cektirin. Atesten alip muhafaza edin. Patatesi temizleyip dorde bolun. 20-30 dakika haslayip suzdurun karistirmadan bir kalburdan gecirip tenceredeki cektirdiginiz balik suyunun icine koyun. Baligi ve yumurta sariliarini hindistan cevizini ilave edip bir kasikla iyice karistirin. Yumurta beyazini bir cirpma teli ile cirparak koyu bir kopuk gibi iyice kabartin. Bir kevgirle karistirarak patatesli basligin icerisine yedirin. 4 adet birer kisilik sufle guvecinin iclerini tamamen yaglayip iclerine galeta tozu serpin. Sufle harcini agiz hizalarina kadar doldurup iyice kabarip renk alincaya kadar hizli atesli firinda 15-20 dakika pisirip servis edin

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz