Dereotlu baklali pilav

MALZEMELER
2 su bardagi jasmin pirinc
3 su bardagi su
1 demet dereotu
1 su bardagi taze ic bakla (az haslanmis)
1,5 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi margarin veya tereyagi

HAZIRLANISI
Su, margarini, tuz derin bir tencerenin icine koyun ve kaynatin. Kaynayinca icine ince ince kiydiginiz dereotu ve daha onceden az hasladiginiz taze ic baklayi ekleyin. Su tekrar kaynayinca onceden yikanan pirinci icine ilave edin. Kaynayinca ocagin altini kisip pismeye birakin. Dibinde cok az miktarda su kaldiginda tencerenin ustune bir bez koyup kapagini sikica kapatin ve 10-15 dakika cok hafif ateste demini almasini bekleyin. Daha sonra altini kapatip, yarim saat agzini kapali olarak dinlendirin. Yaninda haslanmis et ile servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz