Dible (fasulyeli pilav)
MALZEMELER
1 kg fasulye
1 su bardagi pirinc
3 adet orta buyuklukte sogan
1 cay bardagi zeytinyag
1 adet kucuk domates
1 corba kasigi tereyag
pul
biber
karabiber
HAZIRLANISI
Taze fasulye kucuk kucuk dogranir. Soganlar piyazlik dogranir. Yikanmis olan fasulyelerin yarisi tencerenin icine konur. Fasulyelerin ustune yikamis oldugumuz pirinc, dogranmis sogan, rendelenmis domates, bir miktar tuz, pul
biber konur. Ustune geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarim cay bardagi su ve tereyag ilave edilir. Kisik ateste kendi buharinda pismeye birakilir. Pisme suresince ara sira karistirilir. Pirince tavada zeytinyag iyice
yakilir, ustune dokulur. Pilav gibi demlenmeye birakilir.
Afiyet Olsun!