Dovga (Azeri corbasi)
MALZEMELER
1 adet yumurta
1,5 yemek kasigi un
2 yemek kasigi pirinc
3 su bardagi yogurt
6 su bardagi su
1 bardak haslanmis nohut
1/2 demet ispanak
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
tuz

HAZIRLANISI
Yumurtayi, unu, pirinci, yogurdu bir tencerede iyice karistiriniz ve uzerine yavas yavas tum suyu ilave ediniz,(yogurtun koyu ayran kivamina gelmesi gerekiyor), sonra normal ateste elinizi birakmadan tahta kasikla kaynayincaya kadar karistiriniz. Kaynadiktan sonra atesini kisiniz, tam haslanmis nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye birakiniz. Pirinci pistikten sonra ince kiyilmis yesillikleri ilave edip bir tasim daha kaynatiniz.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz