Edinburg keki

MALZEMELER
100 gr tereyagi
100 gr toz seker
1/2 kg un
150 gr siyah uzum
25 gr badem ici
25 gr kabartma tozu
1 tutam tarcin
yeterli miktarda sut
yeterli miktarda tuz
1 adet limon

HAZIRLANISI
Badem iclerini kaynar suya atin 1-2 dakika islatin ve kabuklarini zar gibi soyun. Sicak firina koyarak kurutup ve havanda un haline getirin. Uzumlerin coplerini ayiklayip suya atip islatin. Unu calisma tezgahina dokun. Ortasini cukurlastirin. Uzumleri suda sistikten sonra suyunu suzun. Cukurlastirdiginiz unun ortasina uzumleri, tarcini, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sari kismi rendelenmis limon kabugunu, tozsekeri ve iki cimdik tuzu katin. Tereyaginin bir kasigini ayirin ve geri kalanini kucuk parcalar halinde karisima serpistirin. Sonra yogurmaya baslayin ve yedire yedire yeteri kadar sut katilarak oldukca yumusak bir hamur elde edin. Hamuru elinize alip tezgaha vurarak biraz daha isleyin. Yuvarlayin ve bir kaba koyup nemli bir bezle orterek sicak bir yerde kabarmaya birakin. Iyice kabarinca 10 dakika kadar tekrar yogurun. Ceviz buyuklugunde parcalara bolun. Hepsini yuvarlayin ve yassilastirin. Yaglanmis ve unlanmis tepsiye aralikli olarak dizin. Nemli bir bezle ortun ve kabarmasi icin beklemeye alin. Iyice kabarinca bezi alin ve tepsiyi orta isili firinda pisirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz