Elmali hafif kek
MALZEMELER
5 adet mayhos elma
1 su bardagi cekilmis ceviz
1 su bardagi seker
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 corba kasigi toz tarcin
1,5 su bardagi un
HAZIRLANISI
Elmalari soyarak ince ucgen sekilde dograyin. Yumurta ve sekeri derin bir cam kaba koyarak kati kivam alana kadar ayni yone dogru mikserle cirpin. Yumurtalar oda isisinda olmalidir. Daha sonra vanilya, kabartma tozu, tarcin, ceviz ve elmalari ekleyerek hafifce karistirin. Son olarak unu yavas yavas yedirin ve elde edilen hamuru yaglanmis ve unlanmis kek kalibina dokun. Hamurun kati olmamasina ozen gosterilmelidir. Onceden 180 dereceye isitilmis firinda yaklasik 40-50 dakika pisirin. Bu kek yag icermedigi icin cok hafif, saglikli ve lezzetlidir.
Afiyet Olsun!