Enginarli dana sarmasi
MALZEMELER
600 gr sut danasi
8 adet pazi yapragi
2 adet yumurta sarisi
30 gr tereyagi
0,5 gr safran
4 adet enginar
1/2 lt et suyu
1 adet kabak
1 adet havuc
1 adet patates
karabiber
tuz
1 adet orta boy sogan
HAZIRLANISI
Dananin bir parcasi yaklasik 150 gr geliyor olmalidir. Bu parcalari doverek yaprak inceliginde acin. Enginarlari limonlu suda haslayin ve sonra da dograyin. Pazi yapraklarini da haslayin. Bir kapta tereyagini kizdirin, soganlari atin ve kavurun. Sonra buna karabiber, tuz ve enginari da ekleyin karistirin ve yaklasik 2 dakika sonra pure haline getirin. Yumurta sarisi ekleyerek karistirmaya devam edin. Dovulen etlerin uzerine haslanan pazi yapraklarini dizin ve uzerine de pureyi koyup rulo seklinde sarin. Rulolari aluminyum folyoya sarin ve 15-20 dakika haslayin. Patates, havuc ve kabagi da soyup temzileyin ardindan et suyuna haslanmasi icin atin. Pisen sulolari folyodan cikarin dilimler halinde kesin. HAslanmis sebzeler ve safran ile yagdan yaptiginiz sos ile servis edin.
Afiyet Olsun!