Enginarli fava

MALZEMELER
Yarim kilo kuru bakla
1 demet dereotu
1 adet kesmeseker
1 bas sogan
1,5 cay bardagi zeytinyagi
Yeterince tuz
6 adet enginar
Yarim limon suyu

HAZIRLANISI
Bakla pismeden 2 saat oncesinden islatilir. Daha sonra bir tencereye bakla, dereotunun yarisi, sogan, seker, tuz atilarak uzerini 4 parmak gececek kadar su konur, bakla iyice yumusayincaya kadar pisirilir. Favanin cok sulu olmamasi icin malzemenin suyunu cekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme lapa kivaminda olmalidir. Ilindiktan sonra bir el mikseriyle veya blendirda butun malzeme cekilir ve zeytinyagi ilave edilir. 1-2 defa karistirilarak sogumaya birakilir. Diger taraftan enginarlar limonlu suda yumusayincaya kadar pisirilir ve sekli bozulmadan bir servis tabagina alinir. Enginarlar da soguduktan sonra iclerine fava doldurulur. Dereotunun diger yarisi ince ince kesilerek garnitur yapilir ve servis edilir.
Not: 1 cay bardagi zeytinyagi ile yarim limonun suyu cirpilarak enginarlarin uzerine gezdirilebilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz