Erikli Dolma
MALZEMELER
250 gr yagli kiyma
2 adet patlican
1/2 kg kabak
6 adet dolmalik biber
125 gr asma yapragi
1/2 kg domates
1 yemek kasigi biber salcasi
2 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi margarin
1/2 kg can erigi
2-3 adet sogan
1/2 bas sarimsak
1/2 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
HAZIRLANISI
Dolmalik sebzelerin iclerini cikarin. Yapraklari hafifce haslayin. Pirinci ayiklayin ve yikayin. Sogan ve sarmisaklari ince kiyin. Cikarilmis sebze iclerini dograyin. Domateslerin kabuklarini temizleyin, cekirdeklerini cikarin ve ufak ufak dograyin. Bir kapta kiyma, domates, kiyilmis sebze icleri, yag, salca, dogranmis sogan, sarimsak, tuz ve karabiberi iyice karistirin. Pirinci ilave ederek yogurun. Sebzelerin icine malzemeyi doldurun ve agizlarini kapatin. Dolmalari tencereye yerlestirin. Yapraklari doldurup ayri bir tencereye yerlestirin. Uzerlerine ve cevresine yikanmis erikleri yerlestirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmalari once hizli daha sonra yavas ateste pisirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapin.
Afiyet Olsun!