Erikli pilav

MALZEMELER
Pilav icin:
2 su bardagi Amerikan pirinci
Badem (kabuklari soyulmus)
1/2 cay bardagi Antep fistigi
1/2cay bardagi dolmalik fistik
1/2 cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi tereyagi
1 tutam tarcin
1 tutam yeni bahar
Tuz
3 su bardagi su

Erik icin:
1/2 kg kuru siyah erik
1 cay bardagi toz seker (arzuya gore fazla veya az)
1/2cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi tereyagi
Hamur icin 1 yumurta
1 yemek kasigi zeytinyagi
Un
Tuz

HAZIRLANISI
Erikleri yikayip tencerede veya duduklu tencerede pisirelim, suyunu cekip pisince, 1 cay bardagi toz seker, yarim cay bardagi zeytinyagi, 1 kasik tereyagi koyup biraz daha kaynatalim. Ocaktan alalim. Soguyunca cekirdeklerini cikaralim. Pilav icin zeytinyagini koyup, pirinci kavuralim, 3 su bardagi su ve tuzunu ilave edelim. Suyunu cekince bir kasik tereyagi koyup pilavimizin altini kapatalim. Zeytinyaginda hafif pembelestirdigimiz badem ve fistiklari da pilava ilave edelim, karistiralim. Pilav piserken 1 yumurta 1 kasik yag ile yaptigimiz hamurumuzu 30 cm capinda acalim. Tam orta kismina nisan yuzugumuzle sekiller acalim. Yagladigimiz (15-20 cm capinda) tenceremize yufkamiza yerlestirelim. Uzerine erigin yarisini yayalim, uzerine pilavin yarisini koyalim diger erigi de yayalim onun uzerine de pilavimizi koyup, hamurumuzu kapatalim. Uzerini yaglayip firinda kizartalim. Servis tabagina ters cevirip dilimleyerek servis yapalim

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz