Erik marmelati

MALZEMELER
1 kg seker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu

HAZIRLANISI
Erikleri bol suda iyice yikayin, bir tencereye koyun ve eriklerin uzerini biraz asacak kadar kadar su katip, meyveler yumusayincaya dek kaynatin. Pisirme islemi sirasinda erikleri birkac kez karistirin ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Erikler iyice yumusadiklarinda atesten alin, ezip, kevgirden gecirin. Elde ettiginizi erik ezmesini, tencereye koyun. Sekeri, pismekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelati devamli olarak karistirin. Marmelat kivamini bulmak uzereyken bir adet limonun suyunu tencereye bosaltin. Iki dakika sonra tencere atesten alin ve marmelat sicakken, kuru kavanozlara doldurun, sogudugunda serin bir yerde saklayin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz