Etli buryan

MALZEMELER
2 su bardagi pirinc
400 gr kusbasi (kirmizi et)
3 adet sogan
3 adet domates
yarim cay bardagi siviyag
tuz
karabiber
3,5 su bardagi su

HAZIRLANISI
Ilk olarak pirinc iyice yikandiktan sonra,ilik suyla islatin.Diger tarafta siviyagi iyice kizdirip kusbasi dogranmis etiatarak harli ateste birkac kez dondurerek hafif kizarmasini saglayin. Daha sonra sirasiyla piyazlik dogranmis soganlari ve kup seklinde dogranmis domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardagi suyu, goz karari tuz ve karabiberi de ekleyerek kisik ateste pisirin. Diger tarafta bekleyen pirincin suyunu suzup, dikdortgen borcama bosaltin. Et pistikten sonra tamamini (suyu ile birlikte) pirincin uzerine bir kepce yardimi ile bosaltin.Uzerini folyo ile kaplayip 220 derecelik firinda pirinci pisene kadar yaklasik 20 dakika folyosunu acmayin. Pistikten sonra uzerini acip 5-10 dakika uzerinin kizarmasini bekleyip sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz