Etli karalahana
MALZEMELER
2 demet korpe karalahana
Yarim kilo kiyma
1 bas sogan
1 cay bardagi pirinc
1 yemek kasigi kuru nane
Yarim demet maydanoz
2 adet domates veya 2 corba kasigi salca
1 cay bardagi siviyag
Yarim cay kasigi karabiber
Az tuz

HAZIRLANISI
Lahana yapraklari kaynamakta olan suya atilir. 5 dakika kadar haslanir ve bir kepce yardimiyla sudan cikarilir. Diger tarafta butun malzeme karistirilir. 1-2 dakika yogurulur ve haslanmis, sap kisimlari kesilmis herbir lahana yapraginin ortasina 1 kasik kadar bu harctan konur. Yapragin uzun taraflari harci ortecek sekilde katlanir ve yapragin ucuna dogru sarilarak dolma sekli verilir ve tencereye yanyana gelecek, aralik kalmayacak sekilde dizilir. Bu islem bittikten sonra uzerine 1 su bardagi su ilave edilir ve dolmanin seklinin bozulmamasi icin agirca bir tabak uzerine kapatilir. Yarim saat kadar pisirilir.
Not: Yerken yogurt ilavesi tavsiye edilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz