Etli taze bamya

MALZEMELER
yarim paket margarin
yarim kilo kusbasi et
1 kilo taze bamya
1 cay bardagi sirke
3 orta boy domates
2 bas sogan
7 limon
tuz

HAZIRLANISI
Bamyalari yikayip, kurulayin. Sap kismini bir keskin bicakla kulah gibi incecik alin. Lezzet vermesi icin uclarindan biraz kesin. Bir kez daha yikayip suzun. Iki corba kasigi tuz, bir cay bardagi sirkeyle iyice karistirip bir kenara dinlenmeye birakin. Irice centilmis sogani, margarinini ve eti tencereye koyup kavurun. Etler yumusasin, biraz yumusayinca sirkede beklettiginiz bamyalari bol suda yikayin, suzun, kabuklarini cikartip kusbasi dogradiginiz domateslerle harmanlayip ete katin. Suyunu, tuzunu kontrol edin. Bir limonun suyunu, limon buyukse yarisini sikin. Hafif ateste pismeye birakin. Et ve bamya kivaminda pisince servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz