Et sarmasi

MALZEMELER
1/2 kg'lik bir et dilimi
100 gr dilimlenmis jambon veya tavuk eti
1 corba kasigi dolma fistigi
1 corba kasigi sam fistik
1 cay bardagi bezelye
1 corba kasigi kus uzumu
bir cay bardagi havuc, kup seklinde dogranmis
kucuk bas sogan
kekik
kereviz sapi
tuz, tane karabiber

HAZIRLANISI
Et parcasini, et dovecegi ile, kalinligi biftek dilimi kadar olan dikdortgen bir bicime sokun. Etin uzerine jambon dilimlerini doseyin, onun uzerine de sirasiyla tum malzemeleri yayin, kenarlarini iceri toplayarak, icini dagitmadan rulo biciminde sarin ve temiz bir iple rosto baglar gibi baglayin. Bagladiginiz ruloyu yagli kagitla bohcalayip, tencereye yerlestirin, tuz, tane karabiber, kereviz sapi ve kekik ilave edip, kirkbes dakika pisirin. Sogudugunda ipleri acip, ince ince dilimleyin, yaninda mantar sote veya patatesle servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz