Ezme patatez corbasi
MALZEMELER
1 kg sigir kemigi
12 su bardagi su
4 kahve fincani un
1 bas sogan
1 adet havuc
1 adet orta boy kereviz
1/2 kg patates
yarim ekmek, bayat
7.5 corba kasigi tereyag
50 gr kasar peyniri
3 adet defne yapragi
tuz, biber

HAZIRLANISI
Sebzeleri ayiklayip, yikadiktan sonra buyuk parcalara dograyin. Kemigi yikayip sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Uzerine 12 su bardagi su, tuz, biber ve defne yapragi ilave edin. Kaynamaya basladiginda bir kasikla kopugu alin. Orta hararetli ateste iki saat kadar kaynatin. Tencereden sebzeleri ve kemikleri cikarin. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir suzgecten gecirin. 5 corba kasigi yag ile unu 1-2 dakika kavurun . Suzulen corbayi karistirarak 10 dakika kaynatin. Corba kasesine koyun, 50 gr tereyagi eritip findik iriliginde kesilmis ekmegin uzerine rendelenmis kasar peyniri ile beraber serpin. Firinda ekmekleri kizartip, corba ile beraber servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz