Fasulye turlusu

MALZEMELER
150 gr haslanmis kuru fasulye
150 gr dondurulmus barbunya
400 gr bal kabagi
3 adet orta boy soyulmus ve kup kup dogranmis domates
100 gr pirinc
300 gr lahana
1,5 lt sebze suyu
1-2 tatli kasigi aci biber sosu
1 dis sarmisak
140 gr dondurulmus misir
400 gr tavuk eti (gogus)
1/2 demek maydanoz (ince kiyilmis)
6 yemek kasigi sivi yag
2 tatli kasigi tatli kirmizi biber
karabiber
tuz

HAZIRLANISI
Barbunyayi cozulmeden 30 dakika tuzlu suda haslayin. Kuru fasulyeyi suzun ve kabagi ayiklayin. 1 cm buyuklugunde kup kup kesin. Pirinci haslayin ve lahanayi dorde bolun, ayiklayin ince seritler halinde dograyin. Domatesleri suzun. Suyunu sebze suyu, aci sos ve ezilmis sarimsak ile kaynatin. Kabagi da ekleyin ve yaklasik 20 dakika pisirin. Piserken 5.dakikada barbunyayi, lahanayi, kuru fasulyeyi ve 10.dakikasinda da misiri ekleyin. Pismenin sonun gelirken domates, maydanoz ve pirinci ekleyin. Tavuk etlerini 2 cm.lik kupler seklinde dograyin ve kizgin sivi yagda 10 dakika kadar kizartin. Kekik, tuz, kirmizi biber, karabiber ile tatlandirin ve turluye katin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz