Firinda patlican kebabi
MALZEMELER
500 gr orta yagli koyun kiymasi
1 kg orta boy patlican
1 kg domates
2 sogan
4-5 adet yesil biber
tuz, karabiber, kirmizi biber
1 cay bardagi sivi yag
2-3 dis sarmisak

HAZIRLANISI
1 adet sogani ve sarmisaklari rendeleyin. Buna kiymayi, tuzu karabiberi ve kirmizi biberi de ekleyin. Guzelce yogurun, elde ettiginiz kofte hamurunu 1 saat dolapta bekletin. Patlicanlari kalin halkalar halinde kesin ve acisinin gitmesi icin tuzlu suda bekletin. Koftelerden ceviz buyuklugunde parcalar alarak 2 patlican halkasinin arasina yerlestirin, ve bu islemi tum malzemeye uygulayin. Eger 5 patlican kullandiysaniz arasinda kofte olan 5 patlican elde edersiniz. Bu kofteli patlicanlarin arasindan malzemenin dagilmamasi icin cop sisler gecirin. Ve tepsiye yerlestirin. Domateslerin kabuklarini soyun ve kucuk kucuk dograyin, buna dogranmis bir sogani da ekleyin ve patlicanlari uzerine dokun. Yesil biberleri de patlicanlarin uzerine ilave edin. En son olarakta siviyagi tepsiye dokun ve 300 derecede 45 dakika pisirin ve bulgur pilavi ile servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz