Firinda sebzeli balik

MALZEMELER
1 kg balik (kefal, levrek, kirlangic)
2 yemek kasigi siviyag
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kereviz
2 demet demet taze sogan
2 demet dereotu
1 adet orta boy havuc
1 demet maydanoz
4 adet yumurta
2 adet sivri biber
4 dilim bayat ekmek
2 yemek kasigi limon suyu
tuz,karabiber

HAZIRLANISI
Baligi, az suda on dakika kadar haslayip soguttuktan sonra derisini ve kilciklarini ayiklayin, ezmeden kucuk parcalara bolun. Kereviz, patates ve havucu rendeleyin. Sogan, dereotu, maydanoz ve sivribiberleri cok ince kiyip, dograyin. Bunu baliklar ile birlikte derince bir kapta, cok ezmeden bir kasikla karistirin. Dort yumurtayi ayri bir kapta cirpin. Ekmek dilimlerini tencerede kalan balik suyu ile islatip, yumurtalar ve siviyag ile birlikte karisima ilave edin, payreks bir tabaga 4 cm yuksekligi asmayacak sekilde yerlestirin. Ustune galeta unu serpin,firinda hafif kizarincaya dek pisirip, servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz