Firinda sutlu tavuk

MALZEMELER
1.5 kg tavuk eti (gogus kismi)
4-5 adet yesil sivribiber
1 su bardagi sut
3 adet domates
250-300 gr kutu mantar
2 dis sarmisak
1/2 su bardagi siviyag
2 yemek kasigi kekik

HAZIRLANISI
Tavugun gogus etini kusbasi dograyin, cukurca bir kaba koyup, uzerine tuz, karabiber serpin, sut doktukten sonra karistirin. Kabin kapagini kapatip, buzdolabinda yirmidort saat bekletin. Daha sonra sut banyosundaki etleri karistirip tekrar dolaba koyun ve bir gun daha bekletin. Bu islemin sonunda sutun buyuk kismi etler tarafindan emilmis olacak ve lezzetli olacak. Bu etleri, dikdortgen seklinde, 4 -5 cm derinliginde, cukurca bir firin tepsisine dizin, uzerine siviyag ve et parcalari tarafindan emilmemis sut varsa, dokun. Kabuklarini soyup, kucuk kucuk dogradiginiz domates, yesil biber ve ince ince kiydiginiz sarmisak ve mantari, suyu ile birlikte etlerin ustune serpistirin. Konserve veya dondurulmus mantar yerine taze mantar kullanmayi tercih ederseniz, mantarlari az suda haslayip, dogradiktan sonra, haslama suyuyla beraber tavuk etlerinin ustune serpin. Biraz da kekik ilave ederek orta harli finnda pisirin. Pisirdikten sonra havuc ve bezelye ile susleyip yaninda pilavla servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz