Guvecde karafasulye
MALZEMELER
Yarim kilo kusbasi et
Yarim kilo fasulye
2 adet domates
3 adet carliston biber
1 cay bardagi siviyag
2 adet sogan
HAZIRLANISI
Et 10 dakika kadar suda bekletilir ve bir kevgire alinarak suzulur. Diger tarafta guvecin icinde ince dogranmis sogan, halka halka dogranmis sivri biber yagda hafifce cevrilir. Et ve rendelenmis domates ilave edilerek kuvvetlice bir ateste 5 dakika kadar cevrilmeye devam edilir. Daha sonra bol suda 20 dakika kadar haslayip suyunu suzdugumuz fasulyeler ilave edilir ve uzerini ortecek kadar ilik su konulup pismeye birakilir. Pismesine yakin arzu edildigi kadar tuz ilave edilir. Yemegin pisme suresi 1 saat ila 1,5 saat arasinda degisir. Bu sure zarf?nda suyu kontrol edilmeli, eger yemek suyunu cekerse uzerine ilik su ilave edilmelidir.
Oneri: Bu yemege pistikten sonra arzuya gore kuru nane, taze nane ilave edilebilir ve her turlu tursuyla yenmesi tavsiye olunur.
Afiyet Olsun!