Hamsi buglama

MALZEMELER
Yarim demet maydanoz
1 kg hamsi
1 kuru sogan
1 limon
1 bardak su
2 defne yapragi
2 carliston biber
2 domates
50 gr tereyagi
tuz, karabiber

HAZIRLANISI
Ayiklanmis, kilcigi cikarilmis hamsi filetolarini yikayip, suzun. Eger kendiniz ayiklayacaksaniz, hamsiyi, sirti sol elinizin avuc icine gelecek sekilde yerlestirin. Kafasinin alt kismindan bas parmak ve isaret parmaginizla tutun. Sag elinizle de baligin kafasindan tutup one egin ve etinden kopartip yavasca kuyruga dogru cekerek kemigini alin, yikayip suzgece koyun. Kuru sogani yemeklik dograyin. Kabuklarini soydugunuz domatesin cekirdeklerini cikartarak ufak kupler halinde dograyin. Biberlerin sap ve cekirdeklerini cikardiktan sonra ince ince dograyin. Bir kapta tereyagini eriterek, sogan, domates ve carliston biberleri katarak 5 dakika ateste cevirin. Icine 1 bardak su koyup, kaynatin. Bu malzemelerin bir kismini tepsi veya firina dayanikli cam bir kabin icerisine yayin, hamsi filetolarini uzerine dizin. Uzerine kalan malzemeleri gezdirerek dokun. Yarim limonun suyunu da uzerinde gezdirin. 1 limonun kabuklarini soyup dilimleyin. Limon dilimlerini ve defne yapraklarini ustune yerlestirin. tuz ve toz karabiberi serpin. Ustunu aluminyum folyo ile kapatip onceden 160 dereceye isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirin. Firindan cikinca ayiklanip dogranmis maydanozlari uzerine serpin, sicak olarak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz