Hamsili pilav
MALZEMELER
1 kg hamsi (ayiklanmis)
400 gr pirinc
2 orta boy sogan
Kus uzumu
Dolmalik fistik
Maydanoz
Kirmizi pul biber
Karabiber
1 cay bardagi sivi yag
50 gr tereyagi
1 su bardagi su
HAZIRLANISI
Servis tepsisini once yaglayalim. Sonra ayikladigimiz hamsiyi duzgun bir sekilde alt kismina ve yanlara dizelim. Tamamlandiktan sonra sogani ince ince dogruyoruz. Pirinci yikadiktan sonra sogana ilave edelim, maydanoz, baharat, uzum ve fistigi yikayarak bu malzemelere ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bolerek bu karisima ilave edelim. Birbirine iyice kanstirip tuzunu da katarak hamsilerin uzerine doseyelim. Daha sonra tepsinin yanlarindaki hamsileri elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavin uzerine iyice yerlestiriyoruz. Acik yer kalmayacak sekilde uzerine sivi yag ve tereyagini ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kisik ateste pisirelim.
Afiyet Olsun!