Hashasli pogaca
MALZEMELER
yarim su bardagi tozseker
1 su bardagi un
4 corbakasigi tereyagi (veya margarin)
2 caykasigi hashas tohumu
1 yumurta sarisi
sut
maya
tuz

HAZIRLANISI
Tereyagi ya da margarini krema haline gelene kadar isitin. Icine tozsekeri,unu, hafifce cirpilmis yumurta sarisini, bir tutam tuzu ve sutte cozulmus biraz mayayi katin. Tum malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabinda bekletin. Daha sonra uzerine bir caykasigi hashas tohumu serpin ve cok ince olmayacak sekilde hamuru acin. Kalip aletleriyle kestiginiz parcalari yagli ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabinda dinlendirin. Sonra uzerlerine, kalan hashas tohumlarini serpistirip onceden isittiginiz 180 derecelik firinda onbes dakika kadar pisirin birakin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz