Hurmali pay

MALZEMELER
125 gr. margarin
1 adet yumurta sarisi
1 cay fincani esmer seker
Yar?m cay fincani dovulmus ceviz
15-16 adet hurma
1 su bardagi un
125 gr. krem peynir
1-2 corba kasigi pudra sekeri

HAZIRLANISI
Hamur icin eritip soguttugunuz margarin ile sekeri krema haline getirin. Yumurtayi ekleyip cirpin. Cevizi ve unu karistirip, elinizle yogurun. Top haline getirip, strec filmle sarin. 1-2 saat buzdolabinda bekletin. Hurmalarin cekirdeklerini cikarin. Kucuk bir kata uzerine cikana kadar su koyup, bir tasim kaynatin. Hurmalari blendirdan gecirip, krema haline getirin. Krem peynir ile iyice karistirin. Hamuru buzdolabindan cikarin. Firini 200 dereceye ayarlayin. Tepsinizi aluminyum folyo ile doseyin. Hamurun yarisini bu kaba alin. Uzerine hazirladiginiz peynirli hurmali karisimi aktarin. Diger hamur parcasini da uzerine yayin. Sonra isitilmis firina koyun. Pembelesinceye kadar pisirin. Cikardiktan sonra pudra sekeri serpip, servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz