Irmik koftesi
MALZEMELER
125 gr margarin
1/2 kg irmik
2 su bardagi su
yag
tuz
ic malzemesi :
250 gr kiyma
1 adet sogan
kimyon
1 kahve fincani dolmalik fistik
tuz, karabiber
HAZIRLANISI
Irmigi bir kaba bosaltin, icine eritilmis margarin, tuz ve bir su bardagi su katip, kanstirin. Uzerini ortup, dinlenmeye birakin. Diger yanda kiymayi, rendelediginiz soganla az yagda kavrun. Icine fistik, tuz, ve baharatlari koyup, karistirin ve sogumaya birakin. Dinlendirdiginiz irmik hamurunu bir bardak su takviyesi ile tekrar yogurun. Hamur haline getirdiginiz irmikten kucuk parcalar alip avuc icinizde acin ve icine sogutulmus kiymadan koyup kofte gibi hazirlayin. Tavada, kizgin yagda alti ustu pembelesinceye dek kizartin. Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!