Ispanakli tavuk
MALZEMELER
1 adet tavuk
cerkez peyniri
3/4 paket makarna
1.5 kg ispanak
besamel sos malzemesi :
40 gr margarin
350 gr sut ve tvuksuyu kansimi
1 kahve fincani un
tuz
HAZIRLANISI
Ispanaklari yikayip, suyunu iyice suzun, iki corba kasigi yag ile iyice pisirip bir kaba koyun. Uzerine biraz cerkez peyniri rendesini serpistirin. Markarnayi haslayip, icine bir miktar yag koyduktan sonra iyice karistirin ve ispanagin uzerine koyun. Cerkez peyniri rendesi ile uzerini kaplayin. En ustune de, haslayip deri ve kemiklerini ayikladiginiz tavugu parcalar halinde yerlestirin. Uzerine boza kivaminda pisirilmis besamel sos dokun ve bir bicakla alt katlara da gecmesini saglayin. Kizgin firinda iyice kizarana kadar pisirin.
Besamel sosun hazirlanisi :
Unu yagda, orta hararette fazla sarartmadan kavrun. Daha sonra azar azar tavuk suyu ve sut karisimini ilave edin . Hizli hizli kanstirip, boza kivamina gelinceue kadark pisirin.
Afiyet Olsun!