Ispanak sufle

MALZEMELER
1 kilo ispanak
200 gram kadar kasar rendesi
1 kasik tereyagi
3 yumurta

HAZIRLANISI
En az 4-5 kez yikanan ispanaklar kaynayan suda haslanir. Suyu suzuldukten sonra hafifce sikilarak ince ince kiyilir. 3 yumurtanin sarisi ve beyazi ayrilir. Hafifce cirpilmis 3 yumurta sarisina rendekenmis kasar, yag ve az tuz ilave edilip karistirilir. Alti yaglanmis payrekse konulur. Yumurta beyazlari koyu bir kar haline gelene kadar cirpilip ispanagin uzerine dokulur. Uzerine kasar rendesi serpilerek 170 derecede yarim saat kadar pisirilir.
Not: Kasar peyniri taze ya da eski kasar peyniri olarak kullanilabilir. Eski kasar kullanilirsa tuz ilave edilmeyebilir. Taze kasar tavsiye olunur.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz