Karidesli - Peynirili Sandvic
MALZEMELER
2 yumurta
8 dilim tost ekmegi
100 gr dondurulmus karides
200 gr mozzarella (veya peyniri)
2 corbakasigi kiyilmis taze sogan
1 corbakasigindan biraz fazla tereyagi (veya margarin)
6 corbakasigi zeytinyagi
sut
karabiber, tuz

HAZIRLANISI
Dondurulmus karidesi oda sicakliginda cozup, irice dograyin. Iki corbakasigi zeytinyaginda, 2-3 dakika kadar sik sik karistirarak karidesleri sote etin. Taze sogan ve zar seklinde kesilmis mozzarella ya da dil peyniriyle karistirin. Tost ekmegi dilimlerinin kabuklarini bicakla kesin, her bir dilimi ikiye bolun ve biraz sute yatirip yumusamaya birakin. Tost ekmeklerinin yarisinin ustune karidesli ve peynirli karisimi surun. Arta kalan tost ekmeklerini de ustune kapatip iyice sikistirin. Yumurtalari iyice cirpin, biraz tuz ve karabiber ilave edin. Sandovicleri yumurtaya bulayin. Teflon bir tavadaki dort corbakasigi zeytinyagi ve 20 gr tereyagi veya margarinde, her iki yuzunude kizartin. Sandoviclerin fazla yagini kagit havluyla aldiktan sonra, sicak bir servis tabaginda servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz