Karides salatasi

MALZEMELER
3 adet kereviz yapragi
1 adet defne yapragi
1 adet kucuk kereviz
1 su bardagi pirinc
1 kirmizi biber
300 gr karides
1 tutam mantar
1/2 bas sogan
1 adet limon
1 adet havuc
zeytinyag
karabiber
mayonez
sirke
tuz

HAZIRLANISI
Mantarlari ufak parcalara bolup, limonlu tuzlu suda 2 dakika kadar haslayin ve suzun. Diger bir kapta pirinci haslayin. Diriligini kaybetmek uzereyken atesten alip, uzerine soguk su dokun, yikayip, suyunu suzun. Ufak bir tencereye su ve tuz koyun, icine havuc, defne yagragi, kereviz, tane karabiber,sogan ve yarim limonun suyu ilave edip, atese koyun.Bu karisimi on dakika kaynattiktan sonra yikayip temizlediginiz karidesleri icine atin. Karidesler haslaninca sudan cikarin ve ayiklandiktan sonra minik parcalara bolun. Pirinc, dogranmis karidesler ve kucuk parcalara bolunmus mantarlari iyice karistirin. Biraz tuz serpip, zeytinyagi ve sirke ilave edin. Mayonez katin, malzemeyi parcalamamaya itina gostererek, bir kez daha karistirin, sonra salata tabagina alin, tabagin etrafini kereviz yapraklariyla susleyip, servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz