Karides dil baligi

MALZEMELER
40 gr un
maydanoz
100 gr mantar
40 gr tereyag
1/2 kg karides
3 cay fincani su
4 adet dil baligi
1 cay fincani krema
1 cay fincani beyaz sarap
1 corba kasik elma sirkesi
tuz

HAZIRLANISI
Karidesleri icine maydanoz ve elma sirkesi koydugunuz suda haslayin ve kabuklarini soyun. Birkac tane karidesi sus olarak kullanmak uzere kabuklu olarak birakin. Diger yanda balik filetolarini tek tek rulo yapip her birini kurdanla tutturun. Kaynayan suya atip, bes dakika haslayin. Mantar ve sarap ilavesi ile bes dakika daha kaynatin. Daha sonra bir sucgecle balik ve mantarlari servis tabagina alin. Ayri bir kapta tereyagi eritip, un ile hafif ateste 2-3 dakika kadar birbirine yedirin, balik suyunu ilave edip devamli karistirarak pisirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katip, sicak olarak baligin uzerine dokun.

Afiyet Olsun!

Сайт управляется системой uCoz