Karides balik graten

MALZEMELER
12 adet dil baligi filetosu
1 kutu mantar konservesi
1/2 litre beyaz sarap
250 gr ufak karides
750 gr iri karides
1 demet maydanoz
1 bas kereviz
50 adet midye
1 adet sogan
50 gr margarin
75 gr tereyag
2 adet havuc
1 su bardagi sirke
karabiber

HAZIRLANISI
Bir tencere suya, baliklarin bas ve kemiklerini, maydanoz, kereviz, sogan, karabiber ve havuc koyup, atese oturtun. Balik filetolarini sarap icinde 10 dakika kadar pisirin. Diger yanda midyeleri, tuzlu su ve filetolardan arta kalan sarap kansiminda pisirin. Hazir olduklari anda ayri bir tabaga alin. Midyelerin icinde pistikleri suyu, baliklann bas ve kemiklerinin haslandigi tencereye ilave edin, uc saat kadar pisirin, gerekirse su takviyesi yapin. Elde ettiginiz balik suyunu tel suzgecten tahta kasikla bastirarak gecirin. Bundan 5 su bardagi alip margarin ve un ile bir besamel salcasi yapin. Kucuk karidesleri ayiklayin, cok kucuk parcalara kesip tereyaginda kavurun, yumusadiklan zaman cok ince bir tel suzgecten tahta kasikla bastirarak gecirin, olusan karides peltesini besamel salcasina ilave edin. Buyuk karidesleri tuzlu ve sirkeli suda haslayip ayiklayin. Firina vereceginiz tepsiyi yaglayin, icine balik filetolarini dizin, ustune mantar, midye ve karidesleri koyun, arzu ederseniz filetolarin iki ucunu birlestirip bir dolma sekline. Uzerine besamel sos dokup firinda pisirin.

Afiyet Olsun!

Сайт управляется системой uCoz