Karides guvec

MALZEMELER
1/2 kg karides
1 su bardagi beyaz sarap
rendelenmis kasar
domates
sogan
sarimsak
defne yapragi
tuz
karabiber
4 corba kasigi siviyag

HAZIRLANISI
Bir tavada ince dogradiginiz soganlari kavurun, dovulmus sarimsagi ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Uzerine domatesleri ekleyin ve yumusayincaya, suyu cekinceye kadar pisirin. Pistikten sonra sarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir tasim kaynatin. Karidesleri ve defne yapragini ekleyerek 3-4 dakika kadar pisirin. Ocaktan alarak istege gore tek kisilik guvec kaplarina veya isiya dayanikli bir cam kaba alin. Uzerine rendelenmis kasar doseyerek onceden isitilmis orta dereceli firinda kasar peyniri kizarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun!

Сайт управляется системой uCoz