Karidesli sandvich

MALZEMELER
1 cay bardagi Amerikan Pirinci
3 yemek kasigi soya yagi
2 yemek kasigi uzum sirkesi
2 bas orta buyuklukte sogan
2 dis sanmsak
1 yemek kasigi ince dogranmis sifali bitki (biberiye, mercan kosku)
200 gr. Haslanmis karides
200 gr. Taze ispanak
200 gr. Kirmizi paprika biberi
1 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi toz karabiber
8 adet sandvic dilimli tost ekmegi

HAZIRLANISI
Soya yagi, sirke, 100 gr. sogan, 1 dis sarimsak ve 1 cay kasigi sifali otu (biberiye, mercan kosku) genis bir kaseye koyun. Karidesleri ilave edip iyice kanstirin. Uzerini kapatip 4 saat veya 1 gece buzdolabinda bekletin. Karidesleri sostan ayirin. Buyuk bir tavayi orta ateste kizdirin. Karidesleri geriye kalan sogan, paprika, ispanak ve artan 1 dis sarmisagi ilave edin. Ispanaklar solana ve karidesler hafif kizarana kadar 3-5 dakika pisirin. Pirinci kalan 1 cay kasigi sifali otu, tuz ve biberi ilave edin. Karistirarak lezzetli ve hos kokulu bir hale gelene kadar yaklasik 2-3 dakika pisirin. Bu kansimi 2 tost ekmeginin arasina veya 2-4 parca sandvic ekmeginin icine koyarak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Сайт управляется системой uCoz