Karisik dolma
MALZEMELER
12 adet dolmalik biber
2 adet patlican
2 adet domates
8-10 adet sogan
350 gr. pirinc
1 kahve fincani uzum
1 kahve fincani fistik
2 corba kasigi seker
Yarim paket tarcin
Yarim paket yenibahar
1 demet nane
2 bardak Aycicek,yagi
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANISI
Soganlari ince kiyip, bir bardak aycicek yagi ile oldurun. Pirinci ilave edip, karistirarak 2 dakika daha kavurun. Ayri bir kap icerisinde kavurdugunuz fistiklari, yikanmis uzumu, sekeri ve tuzu katin. 2 bardak su ilave ederek suyu cekinceye kadar 10 dakika pisirin. Tarcini ve yenibahari ve naneyi de katin.D olma ici ilininca biberleri ve icleri bosaltilmis, tuzda biraklims patlicanlari doldurun. 2 bardak daha su ve aycicek yagi katarak once hizli, 2 dakika sonra kisik ateste 30 dakika pisirin.

Afiyet Olsun!

Сайт управляется системой uCoz